stalkaleido.nl

We breed sporthorses with the special appaloosa color

VADERHOEVE'S JUNTOS

www.allbreedpedigree.com/vadershoeve+juntos
Palousa Santos x Juliëtte
2002 Zwartschimmel panterbonte ruin
1.60 m
M2 dressuur

Juntos is in 2013 geruind nadat bij een zware operatie een sarcoid uit zijn hals is weggehaald.


Met Juntos is onze voorliefde voor de Nederlande Appaloosa begonnen. We waren bij een kennis op bezoek die ons een gestipt hengstveulentje showde. Het beestje kon erg fijn lopen en we besloten hem te kopen. We haddennog geen stal voor hem maar hij moest toch eerst 2 jaar in de opfok in Friesland.

Met zijn 2e jaar hebben we hem naar huis gehaald. Spelenderwijs langzaam aan dingen laten wennen zoals peesbeschermers, bit en zadel. Hij vond alles prima en omdat hij nog jong was maar wel iets wilde doen, zijn we begonnen met hem aan de lange lijnen te beleren.Zadelmak maken duurde wat langer. Hij wilde het erg goed doen en durfde amper een been te verzetten. Maar door alles met kleine stapjes te doen, konden we hem toch vlot los door de bak rijden.

We hebben hem veterinair laten keuren en in 2008 is uit een NRPS-merrie zijn eerste zoon Dessel geboren die op de keuring een mooie 1a premie behaalde.

                                              

Ondertussen is hij 12 jaar en starten we M2 dressuur. We rijden ook iedere week mee tijdens de verenigingsles en hebben voor het NAS stamboek o.a. opgetreden op Paard en Koets, Countryfair Aalten en de fokdagen in Haps en St. Oedenrode. 


 

Juntos als veulen

De 1e wedstrijd

Met het appaloosa team in Aalten

Als 3 jarige