stalkaleido.nl

We breed sporthorses with the special appaloosa color

NIEUWS

02-09-17

D-Day: Zijn de veulens van Kaleido's Don Pedro goed genoeg om hem volledig goed te keuren

Wel een heel apart gezicht om alle nakomelingen bij elkaar te zien. Hele verschillende merries en toch lijken de veulens op elkaar.
Achter elkaar mochten ze zich allemaal laten zien en zich bij de veterinair melden. UItslag komt pas over 2 weken maar ze lieten zich goed zien. De een iets beter in type, de ander compenseerde die met beweging. Maar bij de andere 5 vond ik persoonlijk zowel type als beweging dik in orde.
Daarna toonde nog 6 veulens zich tijdens de gewone keuring. Helaas voor onze eigen Kaleido's Peron een 2e premie omdat de regelmaat in stap net helemaal voldoende was. Maar alle andere dieren een 1e premie en ook nog eens 1e of 2e in de toch beste rubrieken.
En dan blijken van de 4 veulens die gaan strijden voor het kampioenschap Beste Veulen Grote Maat er dus 2 van Pedro te zijn. JBS Mi-Lynn liet zich niet meer zo zien als 's morgens. Kaleido's Brillant maakte er een leuk spelletje van door tussendoor over de hekjes te springen maar............Kaleido's Brillant (Kaleido's Don Pedro x Sparkling Aleiga v Bachelor NH) Ned Kampioen

01-09-17

Vorig jaar zijn er 7 merries gedekt door Pedro en alle 7 drachtig. En dan mag je erg dankbaar zijn dat er hieruit ook nog eens 7 gezonde en prachtige veulens geboren worden. Om van zijn NAS-10 beperking af te komen moet hij minimaal 6 voldoende veulens laten zien op de afstammelingenkeuring. Omdat er altijd het risico blijft dat een dier ter plekke toch niet in orde blijkt te zijn, besloten gewoon alle 7 veulens te tonen. En dit gaat dus gebeuren in de vroege ochtend van de Nationale Keuring in Kootwijkerbroek.

02-05-17

Nadat er een paar weken eerder het eerste veulen geboren is bij Jaap van Solkema en de eerste merrie gedekt is, was nu onze eigen merrie Sparkling Aleiga (Bachelor NH v Burggraaf) aan de beurt. Het ging niet gemakkelijk maar wat zijn we blij met zijn vos schabrakbonte zoon met 4 hoge witte benen.
Kaleido's Brillant (v Kaleido's Don Pedro)
Brillante= Sparkling = briljant, schitterend, helder, pieter, opvallend maar ook statig en heroïsch in een italiaanse muziekterm

11-03-17

Kaleido's Don Pedro mag zich weer laten zien op de Hengstenkeuring van het Nederlandse Appaloosa Stamboek. Omdat hij een dekbeperking heeft, wordt hij niet geplaatst of geprimeerd. 
foto: Arlette Beukenkamp31-12-16

Pedro is NAS10 goedgekeurd wat betekend dat ze zijn nafok in 2017 willen zien. Laat hij minimaal 6 veulens zien die van voldoende kwaliteit zijn, dan vervalt de dekbeperking van maximaal 10 dekkingen.
Gelukkig bleken alle 7 gedekte merries allemaal mooi drachtig te zijn en dus spannend naar wat daar uit komt

19-04-16

De uitslag van het Sperma-onderzoek, wat verricht is door de faculteit in Utrecht, staat nu online op http://www.appaloosa-stamboek.com/nieuws/uitslagen-DNA-sperma-onderzoek-2016-compleet.pdf
Zeer goede uitslag en kwam niet helemaal als een verrassing want we waren er al achter dat hij goed bevruchtte.12--03-16

KALEIDO'S DON PEDRO GOEDGKEURD NAS10

De jury heeft besloten hem goed te keuren maar wil graag zijn veulens volgend jaar zien.
Daarom nu reductie op het dekgeld als er de garantie wordt gegeven in 2017 met het veulen naar de Nationale Keuring te komen.

30-1-16

Na de hengstenkeuring is Pedro in training blijven staan bij Elise om ook in de wedstrijden uit te brengen. En dag ging dus heel succesvol want ze behaalden ze vlot hun eerste winstpunt in de Z1. Hierdoor kunnen we voor hem het predikaat sport aanvragen, voor zijn moeder Juliette het predikaat prest A (sport) omdat Juntos ook M1 +11 is. 


 

28-11-15


Vroeg op pad met Kaleido's Don Pedro en Elise van Equi-Performance naar de ZSSE Hengstenkeuring in Duitsland. Gelukkig niet voor niks, want met hele mooi punten mag Pedro zich nu goedgekeurde dekhengst noemen
Helaas geen foto's van de keuring maar buiten liet hij zich al fijn zien

5-9-15
Op 5 september was de Nationale Appaloosa Keuring.

De dag ervoor beide merries en veulens gewassen en ingevlochten. En wat waren ze superbraaf. Altijd spannend of ze de wagen op willen maar bepakt en bezakt vertrokken we 's morgensvroeg naar Kootwijkerbroek. Ze zaten in een groep van 8 veulens en moesten na elkaar de baan in. Gelukkig Hanno van Kalkeren van Stal t Gildeland gevraagd om voor te brengen, konden wij kijken en de andere merrie klaar houden.
Festival mocht als met zijn moeder de baan in, Gedroeg zich keurig en draafde erg fijn.Daarna was El Rosso aan de beurt. In de stap was de merrie wat lastig maar toen hij los mocht, maakte hij er een show van. Wat mooi van de grond, ruim en een front erop.
Daarna dus met de hele groep de baan in en mocht El Rosso op kop stappen gevolgd door Festival. Ga je toch even twijfelen of ze inderdaad met de kop geplaatsten beginnen. Gelukkig tijdens het stappen geen wijzigen meer en El Rosso werd dus 1e en Festival 2e. En dat met een alleen veterinair goedgekeurde vader. Die we ook nog eens zelf gefokt hebben uit onze Juliette. Emotioneel moment bij de prijsuitreiking en erg mooie woorden van de jury.

Met El Rosso naar het officiële fotomoment waar alle 1a dieren vereeuwigd worden. En dan is het wachten op de Kampioenskeuring waar de 1a geplaatste Grote Maat veulens het tegen elkaar op mochten nemen. Helaas was El Rosso erg jolig en liep te springen en galopperend door de baan. Maar toch vond de jury hem nog steeds de beste en werd zelfs zijn galop als mooi gedragen genoemd.Onze Kaleido's Don Pedro heeft dus Veulenkampioen Grote maat en het 2e geplaatste in de grote maat hengstveulens gebracht. Zo trots!

27-5-15


Maar ook heerlijk dat de andere 2 veulens wel gelijk lekker naar buiten kunnen.

26-5-15

Omdat we het toch niet vertrouwde zijn we met haar naar de kliniek in Emmeloord gereden. Daar is ze op de foto gegaan en nog een paar extra voor de archieven daar want zo jong hadden ze nog niet vaak gezien. Gelukkig bleken haar botjes goed uitgehard en is het dus alleen een kwestie van slappe banden. Wel een schoentje om het linkerhoefje omdat die steeds weg gleed. Nu dus groeien en in een grote box de eerste galop oefenen. Goed oppassen dat haar kogels geen drukplekken krijgen en dan komt het goed met dit dametje

Toen de dierenarts er was bleek het inderdaad niet goed te zitten. De achterbenen kwamen eerst en hierdoor werden er geen weëen opgewekt. Aangezien ook de navelstreng af brak, was er haast bij en hebben de dierenarts en Martin haar er uitgetrokken. Een prachtig chique bruin panterbont merrieveulen. Ze had het echter zwaar en bleef maar liggen. Uiteindelijk wat biest afgemolken en gegeven. Daarna haar ondersteund met staan want ze was erg wiebelig. Gelukkig kon ze 's middags wel zelf drinken maar staan bleef lastig doordat ze heel erg door de kogels zakte. Deze mooie merrie met als vader Adebayor Kossack kreeg van ons de bijzondere naam Kaleido's Donate. De dekking gewonnen bij het NRPS en mijn favoriete zanger Dotan hierdoor ook vernoemd.

25-5-15


25-5-15

Op de camera zagen we dat Juliette steeds ging liggen Snel bed uit en toen we even stonden te kijken zagen we dat het niet vlotte. Normaal gaat het bij Juul volgens het boekje dus snel de dierenarts gebeld. Terwijl we hierop wachten een rondje langs de stallen gedaan en stom verbaasd zagen we dat Ramony niet alleen stond. Twee weken te vroeg zonder een voorteken en een brirth-alert die niet af ging, stond er een heel mooi vos schabrak hengstveulen naast met wederom als vader Kaleido's Don Pedro. Gelukkig was alles goed gegaan en liep hij al rustig door de stal te struinen.

24-5-15

Net na de uitslag van het Eurovision Songfestival kondigde bij Con-ce-quent de bevalling zich aan. Gelukkig kon ze het zelf af en konden wij rustig toekijken hoe er een bruin snowcap veulen geboren werd. Vader Kaleido's Don Pedro en we hebben hem Kaleido's Festival genoemd

05-3-14


De rest van de site is bijgewerkt, alleen het nieuws moet nog aangevuld worden.
Klein tipje van de sluier:
geboorte veulens Kaleido's Scopio en Kaleido's Ramon
keuring van de veulens, beide 1e premie
opstarten appaloosa viertal, Kringkamp winnen, op Regiokamp selecteren voor de Hippiade.
Daar fijn gereden maar door een val uitgesloten van de prijzen
Met het team de Nederlandse Appaloosa vertegenwoordigd op Horse Event,
Tabitha en veulen Scopio hebben daar ook opgetreden
Sarcoid ontdekt bij Juntos, zware operatie waarbij hij gelijk gecastreerd is.
Verkoop van Kaleido's Asombro naar Limburg
Geslaagd voor de Paardenmassage opleiding bij De Bascule


11-08-12

Een paar weken geleden hebben we met de massages in Siebengewald de krant gehaald.10-08-12

Yes, Ramony is drachtig van Kaleido's Don Pedro. Ik wist dat ze geen makkelijke merrie was en hormonen toegediend moet krijgen om drachtig te worden.
Maar dit jaar maakte ze het heel spannend. Bij de eerste scan geen vrucht, een dag later bleek er wel eentje verstopt te zitten. Helaas al gestopt met de
Regumate en dit vruchtje redde het niet. Daarna pakte het niet en nu waren het eerst twee vruchtjes die dicht tegen elkaar lagen. Een dag later waren ze
toch zover uit elkaar gedreven dat er eentje weggeknepen kon worden. Gelukkig is dit goed uitgepakt want een week later was er nog maar 1 vruchtje dat
zich goed aan het ontwikkelen was. Voor de zekerheid over anderhalve week normaals scannen want op een tweelingdracht zit je niet te wachten.

Maar we hadden ook Tabitha meegenomen die op 1 mei gedekt was door Palousa Convenance. Gelukkig is ze nog steeds drachtig.

07-07-12

Stal de Wittehoeve in Siebengewald (Noord-Limburg) heeft me uitgenodigd om eens in de 3 weken paardenmassages te
komen verzorgen. Paardeneigenaren uit de buurt  kunnen hun dier daar laten behandelen en omdat ik er regelmatig ben, is het ook ideaal om het paard
niet alleen los te maken maar ook te zorgen dat ze los blijven.
Eerst wordt het paard bekeken in stand en in beweging. Daarna wordt het dier gemasseerd volgens de Jack Meagher methode. Dit is een dieptemassage die problemen goed aanpakt. Na de behandeling is er gelegenheid om het dier te laten bewegen, aan de longe of onder het zadel. Ten slotte wordt er een behandel- en trainingsplan opgesteld zodat er in de tussenliggende periode gericht getraind kan worden.
Er is in zo'n massageweekend ruimte om 6 paarden te behandelen tegen gereduceerd tarief. Meer info is te bevragen bij Sonja de Wit info@staldewittehoeve.nl
22-06-12

Ramony is ondertussen voor de 2e keer geinsemineerd. Nu dus twee weken wachten voordat we kunnen scannen.
Evita is nu wel goed verhaard maar nog niet duidelijk hengstig geweest. We gunnen haar nog wat tijd, het is een jonge merrie.

25-05-12

Afgelopen nacht is Kaleido's Don Pedro voor het eerst vader geworden van een mooie palomino-kleurige merrie met appaloosa-kenmerken.
Moeder is Fiorella (Woldhoeve Superstar).
Het is een heel hoogbenig veulen met een mooi hoofdje. Ze heeft al mensenogen en gestippelde uiertjes, die gaat dus verder doorkleuren.

22-05-12

Helaas maakte Ramony het weer lastig. Eerst niet drachtig, paar dagen later bleek er toch een vruchtje te zitten. Helaas waren we al gestopt met  de
hormonen die ze nodig heeft en heeft het vruchtje dat niet gered. Evita ontwikkelde geen goed gerijpte eitjes en we hopen dat zon en gras haar
in een betere stemming brengen.
Maar.... Tabitha is gelijk na de eerste dekking drachtig.

01-05-12

Het dekseizoen is goed van start gegaan. Ramony is geinsemineerd door Kaleido's Don Pedro.
Tabitha is gedekt door de kampioenshengst Palousa Convenance (Gribaldi). Evita was nog niet hengstig, die staat ook bij hem op de lijst
Nu hopen dat het direct pakt en we volgend jaar vroeg veulentjes in de wei hebben dartelen.

21-04-12

Een drukke week gehad. Een collega-fokker en vrienden hadden twee paarden in de opfok in Frankrijk staan die naar huis moesten.
Een nederlandse transporteur had geprobeerd ze op te halen maar die kreeg ze niet geladen. Omdat de papieren verliepen was er
enige haast bij en hebben we aangeboden ze te halen. Woensdag om 23.30 Martin op zijn werk opgepikt en vertrokken naar de
nederlandse grens om daar te overnachten. De volgende ochtend vertrokken en 11 uur later kwamen we op bestemming aan.
Daar de paarden bekeken en lekker gegeten en bed in gedoken. 's Ochtends na het ontbijt gelijk geladen en gelukkig ging hij er vlot op.
Maar hij vond het erg spannend dus rustig richting de grote weg gereden. Daarna konden we lekker doorrijden en kwamen om 20.00 op
de plek van bestemming aan. Hij had wel wat hooi gegeten maar wilde niet drinken en vond alles erg spannend. Zelfs de wagen uitlopen
zag hij niet zitten. Gelukkig konden we hem overhalen om toch een poging te wagen door een oude shetlandpony in het zicht te zetten.
Daar overnacht en de volgende ochtend was meneer al meer op zijn gemak en had vriendjes gemaakt met de hengst in de stal naast hem.
Het is een prachtige hengst geworden en alle hoop is op de komende hengstenkeuring gevestigd.
Bij thuiskomst op zaterdagochtend waren we er nog niet want Tabitha moest mee naar de appaloosavergadering in Lunteren om een demo
ABOP te rijden. Helaas liep het niet lekker, de voorbereiding was natuurlijk ook niet optimaal. Maar een goede ervaring voor haar om weer
de wagen op te gaan en in een vreemde omgeving te lopen.

31-03-12

Vandaag een trieste dag. Ramony stond vanmorgen met een volle uier op stal, gek omdat ze pas half juli uitgerekend is.
Ze wilde al vroeg weer naar stal en dat leek me geen goed teken. Inderdaad, na een half uur begonnen de weeën en werd er
een klein dood merrieveulentje geboren. Daarna een flinke moederkoek waar de dierenarts later nog een merrieveulen in vond.
Ondanks alle scans was ze dus toch drachtig van een tweeling. Balen want de combi Don Pedro en Ramony lijkt me super.
Nu hopen dat de merrie vlot hersteld en ze opnieuw met hem gedekt kan worden.

28-03-12

Nu Juntos uitgeschakeld is kan ik hem niet rijden op een ABOP-demodag. Daarom Tabitha maar verder opppakken.
Normaal wordt ze door Sascha gereden, en dat gaat goed. Nu dus voor het eerst met haar naar groepsles. Ze was
superbraaf, liep ook zo de wagen op (met een emmer brok in het zicht). Alleen bij thuiskomst wilde ze er graag af maar
wat wil je als je kind zo hard om je roept. Hij is dan wel 8 maanden maar ze staan nog samen.

24-03-12

Sinds oktober gedroeg Juntos zich vreemd tijdens het rijden. Hij was schrikkerig en ging er ook wel vandoor. Heel gek,
dat past namelijk totaal niet bij zijn karakter. Ik weet het aan stress en problemen met het meer moeten verzamelen voor de M2.
Het leek een paar weken beter te gaan maar afgelopen week begon het weer. Ook voelde ik een band op zijn billen.
Dus een afspraak met Rodinde Hoogenraadt gemaakt en afgereist naar Vinkega. Daar zag ze vrij snel dat er een zenuw klem zat
en hij veel pijn moest hebben. Ze heeft de wervels losgemaakt en hem ingespoten. Nu 3 weken longeren en druppels om de zenuw
te laten herstellen en dan hopen op beterschap. Braaf dier bleef gewoon zijn best doen tot het echt niet meer ging. Nu hij is losgemaakt
is hij wel weer lastiger met buitenzetten. Voelt zich blijkbaar wel beter en meer mans.

20-03-12

Kaleido's Don Pedro heeft ook de lente in zijn bol


12-3-12

Ondanks dat het hele paardenland stil ligt vanwege een aantal neurologische Rhino-uitbraken, kunnen we thuis lekker door rijden. Het is goed te merken dat de winter achter ons ligt. Zelfs de eerste lammetjes zijn al geboren.

04-2-12

De natuur was zich al flink aan het voorbereiden op de lente maar plots kwam toch de winter flink om de hoek kijken. Gelukkig droog weer en de bak blijft goed te rijden. Ook de paarden kunnen iedere dag naar buiten in een van de paddocks. En dan gaan de benen eens flink de lucht in zoals Don Pedro hier laat zien....
27-1-12

De eerste module van de massage-opleiding bij De Basule in Lage Zwaluwe is afgerond. Het is erg goed bevallen. Gisella Bartels geeft duidelijk les en deelt graag haar kennis die ze als fysiotherapeut heeft opgedaan. Nu door met module 2 waar naast masseren ook bewegingsleer op het programma staat. Ook komt de eerste casus om de hoek kijken waar uiteindelijk in module 4 een duidelijk trainings- en behandelplan voor moet worden opgesteld.

21-1-12
Een grote dag binnen het appaloosawereldje. De Hengstenkeuring in Ermelo waar nieuwe hengsten een poging doen om goedgekeurd te worden en oudere hengsten zich laten zien om goed gekeurd te blijven. Er werden maar twee hengsten aangeboden in de grote maat en vooral naar de vospanterbonte was ik erg benieuwd. Voor mij een goede maat (1.60), goede kleur en ook een verwachtingsvolle afstamming (KWPN hengst San Remo). Gelukkig maakte hij de verwachtingen waar en kon worden goedgekeurd. De bedoeling is om Juliette dit jaar met hem te dekken, mits hij werkelijk ter dekking wordt gesteld.
Naast aanvulling in de minimaat werden er ook twee in de kleine maat toegevoegd.13-1-12
Vandaag de eerste dag gehad van een nieuwe massage-opleiding bij De Bascule in Lage Zwaluwe. Deze wordt gegeven door Gisela Bartels die humaan en paardenfysiotherapeute is. De opleiding bestaat uit 4 modules en daar ben ik dus wel even mee bezig. De paarden worden met andere technieken behandeld
en dat lijkt me goed te combineren met de massagemethode volgens Jack Meagher waarbij stresspuntmassage gebruikt wordt.

7-1-12

Het nieuwe jaar is goed begonnen. Dankzij een grijpgrage penningmeester is onze rijvereniging veel geld kwijtgeraakt. Om dit tekort aan te vullen is er een ludieke veiling georganiseerd waarvoor ik een paardenmassage-behandeling beschikbaar heb gesteld. Hier is 75 euro opgeboden wat dus geheel aan de vereniging ten goede komt. Het eindsaldo van 114 kavels veilen leverde dik 15.000 euro op.  Een fantastisch bedrag.
Komend weekend het paard masseren waar de behandeling voor bedoeld was. Of eigenlijk paarden, als dank voor het mooie bod. 

30-12-11

Een geluk tot nu toe met de winter dit jaar. Heerlijk door kunnen blijven rijden in de vernieuwde bak, heel verschil met vorig jaar toen we al dik in de sneeuw zaten.
Ondertussen komen er al weer aanvragen voor de hengsten dus druk bezig advertenties te maken en te plaatsen.

Verder wil ik  iedereen een heel gelukkig en gezond 2012 toewensen.

19-11-11

Equirience oftewel Paard en Koets in Den Bosch. Altijd een groot spektakel. Bij het oefenen reageerde Juntos heel erg op de muziek en ik besloot oordopjes voor hem te maken. Daar leek hij wel goed op te reageren.
In alle vroegte vertrokken en na een keer verkeerd rijden waren we iets te laat bij de stand. Daarna eerst droogoefenen in de gang bij de toiletten. Gelukkig zonder publiek want het moet er wel idioot uitzien, mensen die rondjes achter elkaar aanlopen en soms een keer een bok geven. Daarna snel shoppen, een chique oornetje gescoort en een nieuwe winterjas.
We moesten eerst starten in de grote ring. Dit liep aardig goed, een enkel paard dat soms er tussenuit sprong maar Juntos was heel relaxed. Was erg blij dat hij dus geen stress door de muziek had. 's Middags een show in de kleine ring, voor onze proef best aanpoten. Met 4 ruiters en 6 aanspanningen paste het maar net in de 20x40 baan. Dicht op elkaar rijden dus, maar hierdoor zag het er naar horen erg flitsend uit. De speaker bleek een officiëel carousseljurylid te zijn en die zei dat we bewezen hadden dat aangespannen en onder de man dus wel samen kan. Goede figuren en strak gereden.
Naast de goede shows was het ook nog eens erg gezellig. Leuk om iedereen weer te zien en op naar 2012.

Onze groep
05-11-11

De dag van de de beroemde Appaloosa Sportdag. Officiële en onderlinge dressuurwedstrijden met bestgaand voor appaloosa's onder de man en of voor de wagen. Jaren heb ik zelf mee gedaan maar het leek me nu leuk dat de bijrijders van Juliette en Tabitha mee konden doen. Er werd flink geoefend en vooral Tabitha moest weer in conditie komen na het veulenen. Vrijdags alles gepakt en gepoets en zaterdag om 6 uur stonden de meiden op de stoep. We hebben eerst het veulen bij Evita op stal gezet zodat hij niet helemaal alleen stond en het voor Tabitha makkelijk was om te laden.
In Leusden kwam het enthousiaste karakter van Juul naar boven, ze maakte weer allerlei gekke sprongen en doorzitten betekende gelijk galop. Met zijn heet paardje is het lastig een net proefje te rijden maar Anneke sloeg zich er goed doorheen en werd 2x 6e met 181 punten.
Voor Tabitha was het de eerste keer in een binnenbak maar die keek nergens naar. Wel onstuimig in de galop en ze schoten 1x langs de verkeerde kant van de hekjes bij A. Geen hoge punten maar wel een belofte voor de toekomst.
Bij het bestgaand standde Juul in de eerste ronde ondanks haar 8 voor de stap. Tabitha mocht wel een ronde verder maar had de pijp leeg en kon geen pas meer zetten. Niet gek met een jong veulen, alle nieuwe indrukken en niet zo heel lang weer opgepakt. Was erg blij dat ze zo braaf was en wil haar binnenkort ook eens mee naar de clubles nemen.


17-09-11

Eindelijk, na twee keer een tweelingdracht is Ramoon nu toch drachtig van een eenling. Wel begonnen met 2 eitjes maar de natuur heeft het zelf opgelost. Ben erg benieuwd naar de telg van Ramoon en Pedro.

3-09-11

Stal Kaleido succesvol op de Nationale Appaloosa Keuring in Kootwijk

De dag van de Nationale Appaloosa Keuring. Evita is nu 3 jaar en ze is een paar maanden terug in het stamboek opgenomen. Als voorbereiding op deze keuring heb ik haar een paar keer per week gelongeerd. Kaleido's Asombro mag zich ook laten zien. Hij is net oud genoeg. Om te mogen deelnemen moet een veulen namelijk 6 weken zijn en hij is net 2 dagen ouder. Waarschijnlijk de jongste deelnemer dus.
Vrijdag vrij genomen zodat ik de hele dag de tijd had om te wassen en vlechten. Evita liet zich zeer braaf wassen en haar dikke manen zijn ideaal voor knotten met pektouw. Tabitha is een ander verhaal, ze doet niet mee maar je wit toch dat ze er als moeder van Asombro er netjes bijstaat. Asombro vlechten is helemaal een geduldklusje. Hij heeft gelukkig aardige manen maar dat veulenhaar is erg zacht en glibt zo uit je vingers. Over zijn voorpluk zullen we het maar niet hebben, dat bestond alleen uit elastiekjes.

Gelukkig had iemand aangeboden om met laden te helpen want nu gingen ze er vlot op. Eerst veulen er lettelijk intillen en dan wil Tabitha ook wel. Evita doet blijkbaar alles voor brokjes, die loop na wat gerammel er ook vlot op.

De reis ging soepel en we stonden ruim op tijd in Kootwijk. Het is alleen altijd lastig om te bepalen wanneer je klaar moet staan dus we stonden er weer veel te vroeg. Eerst was Kaleido's Asombro aan de beurt. En ondanks zijn leeftijd deed hij het erg goed. HIj kreeg een eerste premie (1a).P.S. Evita en Martin kijken ook toe op de achtergrond.Het statieportret dat van alle eerstgeplaatse paarden met een eerste premie wordt gemaakt.Na de verplichte rondjes draf nam meneer het er eens lekker van en vermaakte op eigen wijze het publiek.Asombro mocht omdat hij een 1e plaats en 1e premie had, ook meelopen in de kampioenskeuring van alle veulens. Hij deed het keurig maar de uiteindelijk dagkampioen was niet te kloppen.

Hierna was het de beurt aan Evita. De jury was vol lof over haar bouw en type en ze blinkte van de uitstraling. Alleen werd er voor de uiteindelijke plaatsing toch de kleurenspecialist opgeroepen. Een paar weken eerder werd ook pas na extra goed kijken haar de kleur sneeuwvlokkenbont opgelegd. Ze heeft alle kenmerken en een paar witte vlekken en veel witte haren, maar de verkleuring gaat erg langzaam. Ik ben er van overtuigd dat ze binnen een paar jaar compleet veranderd kan zijn en de jury was het daar gelukkig mee eens en ze mocht in de "gevlekte" rubriek blijven staan. Want ze liep na een extra zetje van Hanno zo goed dat ze een eerste premie kreeg en in geval van een gevlekte merrie betekend dat dus ook dat ze Ster geworden is. Dat had ik niet durven dromen. Ze werd wel als 2e geplaatst en mocht geen kampioensrubriek lopen maar dat maakte me niet uit.


Met twee eerste premies en een stermerrie rijker gingen we dus weer huiswaarts. Daar de paarden lekker in het land gezet en wat deed Asombro gelijk?? Juist ja.....rennennen.20-08-11

Vorig jaar is er een luchtballon in het land naast ons geland. De paarden vonden het wel spannend en liepen flink met de staart erop. Dus snel naar binnen om mijn camera te pakken. Toen ik terug kwam  stonden Ramony en Tabitha alweer te grazen maar met de luchtballon op de achtergrond. Ik heb hier een foto van geschoten en dat bleek dus een schot in de roo.
Want een paar maanden terug organiseerde A3 Ballon een fotowedstrijd en ik heb hem ingestuurd. En bingo...gelijk de hoofdprijs.
Een privevlucht voor 2 personen. Maar omdat we het leuk vonden als mijn broer, zijn vriendin en Leon meekonden, hebben we een iets groter mandje geboekt. En vandaagwas het zover. Een mooie avond met wel veel wind. We konden dus niet in Niedorp opstijgen maar vertrokken vanuit Alkmaar. In eerste instantie leek het erop dat we in Hoorn uit zouden komen maar de wind veranderde en we zijn in Hoogwoud geland. Ik vond het een erg mooie belevenis en zou het zo weer doen.19-08-11

Vanuit het Appaloosa stamboek is me gevraagd of ik een show wilde verzorgen op de Fair van landgoed Marienwaerdt in Beesd. In eerste instantie dacht ik dat het een klein gebeuren was tot het me ging dagen dat we er jaren terug er ook al eens geweest zijn en er dus een megaring ligt. Zelf wat muziek uitgezocht, mijn instructrice heeft tijdens de les een proefje op papier gezet. Helaas gooide een kapotte vrachtwagen bijna roet in het eten. We hebben thuis "maar" 20x40 en om de kur te filmen moest ik dus naar de vereniging. Uiteindelijk een dag voor de show konden we naar de club en daar hebben we het proefje op film gezet en de juiste muziek erbij gezocht. Tot 1 uur 's nachts bezig geweest om de muziek pas te maken en op CD te krijgen. Heb de laatste weken heel wat geleerd over MP3, audiocd's, YouTube etc.
Om 7 uur vertrokken, ongeluk gebeurd en we stonden bij Purmerend al een half uur stil. Gelukkig toch op tijd aanwezig. Juntos was erg rustig en ik kon gemakkelijk opstappen. Martin en bijrijdster Sascha hebben tijdens het inrijden een baan uitgezet in de grote ring van bijna een hectare. Een dag van tevoren hoorde ik dat er ipv 10 min een blok van 30 min gevuld moest worden. Dat was wel lastig, gelukkig was er ook iemand met een minimaat hengstje zodat er iets meer opvulling was.
Ik moest als eerste om half 11 starten en er was dus weinig publiek. Voor mijn zenuwen was dat wel goed, kon rustig aftasten hoe hij was. Helaas ging de 2e show (met meer publiek) minder, hij was afgeleidt door het andere hengstje en schok een paar keer. De laatste show ging wel goed. De oefeningen niet echt overtuigend maar hij was goed bij de les.

www.youtube.com/watch

23-07-11

Kaleido's Asombro is de naam van het veulen geworden. Dit betekend verrassing/verbazing in het spaans en is dus erg toepasselijk omdat we pas de laatste weken wisten dat Tabitha toch drachtig was ondanks dat de scan anders uit had gewezen.

Vandaag hebben ze voor het eerst buiten gestaan (en gelijk een regenbui meegpikt)


21-07-11
Vanavond is na een vlotte bevalling, het eerste kind van Tabitha geboren. Het is een donkerbruin schabrakbont hengstveulen. Alles gaat goed en Tabitha is een goede moeder.

De eerste foto vanaf mijn mobiel. Over de naam wordt nog nagedacht.5-7-11
Vanmorgen Evita nog snel geborsteld en we konden op pad. Ondanks dat ze jaren niet op de wagen is geweest, liep ze er zelf op. In het begin wel iets onrustig maar daarna een ideale reiziger. Zo braaf als ze thuis is, ze opgefokt was ze in Bergharen. Geen minuut stil willen staan. Het kostte dus even geduld om de stokmaat (1.55cm) te meten en haar aftekeningen te noteren. Na even aarzelen is ze nu toch genoteerd als vos sneeuwvlok. Er zijn al enkele witte vlekken maar het laat een beetje lang op zich wachten.
Daarna door naar de veterinair waar ze volledig goedgekeurd werd. Hierna mocht ze zich tonen aan de jury. Deze was vooral gecharmeerd van haar exterieur (72 punten), beweging zou wat beter mogen (65 punten) maar ze is dan ook totaal nog niet getraind en had nog nooit aan de hand gedraafd.
We waren zelf dus erg tevreden en nu is het zaak om haar voor de keuring in september goed te trainen zodat ze wat krachtiger beweegt.
3-7-11
Tabitha begint nu dikker te worden en omdat volgende week het veulen zou kunnen komen, was het tijd om de kraamstal weer in orde te maken. We hebben bij de bouw een tussenwand laten maken die we kunnen opschuiven en hierdoor kunnen we van 2 stallen dus een grote 3 x 6 stal maken.
En omdat dinsdag Evita naar de Stamboekopname in Bergharen moet, haar staart maar eens gewassen en de manen geborsteld. Het is toch een stoere dame, vind het water spannend maar haar nieuwsgierigheid wint het toch. Blijft dus goed staan en kon helemaal alleen wassen. Morgen de vlechten erin en gelijk haar manen kortwieken.

25/26-06-11
Vrijdag Juntos gewassen, tuig gepoetst en de caravan ingepakt zodat we zaterdag op tijd naar Aalten konden vertrekken. Zonder files kwamen we er om 12.00 aan. Eerst maar eens naar onze stand om bij te praten en daarna opzadelen om nog een keer de proef te oefenen. Helaas bleek Juntos erg druk te zijn. NIetvgek, hij stond al vier uur op de wagen en ik was ook gespannen omdat ik door een paard tegen een staldeur was geduwd en last had van mijn schouder. Hij was zo gespannen dat ik het niet zag zitten om zelf de show te rijden. Gelukkig wilde een medelid ruilen en zij had hem goed in de tang. We konden dus een goede show neerzetten.

's Middags was hij weer in zijn nomale doen en kon ik hem gelukkig weer zelf rijden. Na deze show nog even op de fair rondgekeken. Het was wat regenachtig en niet erg druk maar wel gezellig. Tegen de avond zijn we met het hele team naar de camping vertrokken waar we een gezamelijke BBQ hadden. De volgende ochtend vertrokken we na het gezamelijke ontbijt, weer naar de fair waar we nog twee nette shows konden neerzetten. Gelukkig was het weer opgeklaart en de tribune zat dan ook helemaal vol. Voor de paarden was het wel een hele happening, voor ons was er een turnploeg die met hele grote matten liepen te sjouwen, het inrijden was naast het gedeelte met oude werktuigen. Toch leverde het weinig problemen op.
Nog enkele foto's van de show,

Het was dus zeker een geslaagd weekend, goede proeven en een gezellige sfeer. Nu op naar Paard en Koets in november.21-06-10
Drukke tijden hier op stal. Tabitha gaat goed, er komt nog geen uier maar dit is voor haar de eerste keer en dan hoeft dat niet zo snel te gaan. Ze maakt soms nog een sprintje maar ze is veel rustiger dan normaal.
Omdat de andere merries niet hengstig werden dit jaar, hebben we ze hengstig laten spuiten. Juliëtte kon hierdoor eergisteren geinsemineerd worden met Disconto. Ramony is gisteren geinsemineerd met Kaleido's Don Pedro. Naast dekkingen voor Pedro zijn er nu ook twee voor Vaderhoeve's Juntos binnen maar dat wordt pas in juli.
De buitenbak is bijna klaar. Maar zoals altijd kosten de afwerkingen het meeste tijd. Nu we toch bezig zijn....rol je van het een in het ander. Maar de bak is weer afgezet dus er kan weer veilig gereden worden en Pedro mag ook weer aan het werk.
En dan beginnen nu ook de laatste voorbereidingen voor het weekend in Aalten. Afgelopen week de laatste training gehad en die liep goed. We zijn er dus klaar voor. Vrijdag lekker vrij om alles te pakken en Juntos te wassen. Helaas zijn de jassen die ik besteld had en wilde laten borduren, er nog steeds niet. Ben bang dat ik ze dus niet in Aalten kan showen, helaas.

10-06-11
Tabitha werd maar dikker en dikker en kwam dus op een streng rantsoen te staan. Maar het zat wel in ons achterhoofd dat ze vorig jaar 2x geinsemineerd is met Reedhill's Devdan. Helaas bleek ze op de scan niet drachtig te zijn en omdat we al laat in het jaar zaten, hebben we het daarbij gelaten. 
De anderen kwamen wel allemaal weer op hun juiste gewicht, zij werd echter nog dikker. Twee weken geleden er zelf nog eens opgestapt en het zadel schoof naar voren door haar dikke buik en ze had ook niet echt veel zin. Zal het dan toch zo zijn....? Het rantsoen bij voorbaat toch maar weer opgeschroeft.
Deze week leek ook haar uier wat te veranderen.
Gisteren werd het voor me duidelijk, ik voelde het veulen een schopje geven. Dus maar snel merriebrok kopen. Het veulen verwachten we vanaf 9 juli, ze is 23-7 uitgerekend. En de wedstrijd van morgen is afgebeld.

31-05-11
Juliette weggebracht naar VCHN om geinsemineerd te worden met de NRPS-hengst Disconto. Deze veelzijdige voshengst staat in Amerika en is hier alleen via diepvriessperma beschikbaar. Helaas bleek ze niet hengstig te zijn. Maar wat in het vat zit vergaat niet.

30-05-11
Vanmorgen heeft Kaleido's Don Pedro gesprongen en vanmiddag is de eerste merrie van dit jaar geinsemineerd. Het had even wat voeten in aarde omdat hij de merrie achter het fantoom te interessant vond. Toen we deze echter weg hadden gehaald ging het wel goed. Daarna zelf het sperma weggebracht en op de terugweg bij een collega teamlid haar paarden bekeken. Spannend of het gaat lukken.


29-05-11
De eerdere bijrijdster van Juliette is weer terug op stal. Van de winter was de bak te slecht en is ze op zoek gegaan naar een ander paard. Maar ze had niet de klik die ze met Juul wel had. Erg leuk dat ze weer terug komt. Volgende week wordt toevallig ook de buitenbak aangepakt en hopelijk kunnen we deze winter dus wel langer door rijden.
Tevens nog een paard gemasseerd. Tegenpool van de merrie van gisteren. Hij liet bijna alles over zich heen komen.


27-05-11
Vanavond een paard gemasseerd. Leuke merrie die me erg aan Ramony deed denken. Helaas verwacht ik dat een osteo eerst wat los moet maken en daarna behandel ik haar verder.

05-05-11
Het rijden van Pedro gaat erg goed. Ik kan nu zelfstandig rijden en hij is erg braaf. Soms hinnikt hij naar andere paarden maar blijft dan wel gewoon doorgaan. Deze week zijn er een aantal foto's genomen. Er hangt nog een elastiek aan maar eigenlijk is die overbodig. En ik reed zonder spoortjes maar bleek nu vergeten te zijn om ze van mijn rechterlaars af te halen. Kwam ik achteraf pas achter en dat is dus ook geen probleem.


Nog een foto van Tabitha thuis aan het werk

24-04-11
Vandaag de vuurdoop voor Tabitha. In de bak ging het rijden met haar bijrijdster steeds beter. Nu dus op wedstrijd bij een kleine club in de buurt. Super braaf maar met inrijden wilde ze weer heel hard. Tot ze bijna onderuit gleden, toen kreeg ze toch in de gaten dat een rustiger tempo niet zo'n heel gek idee was. Tijdens de proef heeft ze zich ook heel goed gedragen. Goed tempo en alleen de rechtergalop sprong ze verkeerd aan. Voor de zekerheid nog wel met een thiedemann gereden maar die hing dus vrijwel de hele proef los. Het was een hele goede ervaring voor paard en ruiter. Volgende keer zijn ze weer van de partij.

Tabitha en haar bijrijdster Sascha


21-04-11
Voor de eerste keer los met Pedro gegaloppeerd. Super braaf.

13-04-11
Kaleido's Don Pedro een geslaagde proefdekking gehad. Het was voor hem de eerste keer en er moest wel even geoefend worden maar daarna gaf hij wel kwaliteit. Veel ml. en veel spermacellen. Volgende keer heeft hij dus een verse portie.

11-04-11
Afgelopen weekend samen met een aantal appaloosaliefhebbers naar Kootwijk geweest. Ik had Juntos meegenomen en dit was zijn eerste keer in het bos. Toch spannend hoe hij het zou doen maar hij is geslaagd als bospaard. Liep overal goed langs, alleen vrachtwagens waren eng. Voor herhaling vatbaar dus. Daarnaast was het onderling ook erg gezellig en boften we met het onwaarschijnlijk mooie voorjaarsweer.

04-04-11
Vandaag een gesprek met het KI-station gehad. Kaleido's Don Pedro komt ter dekking bij Veterinair Centrum Holland Noord (VCHN) in Slootdorp. Het sperma kan verzonden worden maar de merrie kan ook ter plekke geinsemineerd worden. Er zijn stallen waar ze kan verblijven zodat de inseminatie op het juiste moment gebeurd.
Tevens 2 waardebonnen aangeboden voor een paardenmassage voor de open dag bij RV Bucephalus in Barsingerhorn op 2e paasdag 25 april.

23-03-11
De advertentie waarin Kaleido's Don Pedro ter dekking wordt aangeboden, is klaar. Ziet er mooi uit en erg leuk dat de lay-out van deze site is overgenomen.
Daarnaast zijn de eerste contacten met het KI-station geweest. Gelukkig is dat mogelijk op 15 min vanaf de stal bij VCNH in Slootdorp. Binnenkort zal hij dus voor het eerst mogen springen. Ben benieuwd of hij door heeft dat het een neppaard is.
En vandaag ook weer gereden. Nu zelfs los op de volte gedraafd, van hand veranderd in stap en gegaloppeerd aan de longe. Daarvoor ook les gehad met Juntos. Heelijk dit rustige voorjaarsweer.

20-03-11
Even iets anders dan mijn eigen paarden, groomen bij het Noord-Hollands kampioenschap Indoormarathon. Maar ik bleef wel in stijl, het was namelijk het tweespan appaloosapony's van Yvonne uit het Appaloosa showteam. Ze rijdt zich echt in de picture, niet alleen door haar topfitte pony's maar ook door keurig en snel rijden. We stonden voorlopig op kop maar de wat langzamere eerste ronde kon ze ondanks de snelste tijd in de tweede ronde, toch niet meer inhalen. Het was wel heel zuur, we eindigden op een gedeelte eerste plaats en doordat de laatste wedstrijd de doorslag gaf, ging de titel dus aan onze neus voorbij.

18-03-11
Gelukkig kon ik met het mooie weer vroeger van mijn werk naar huis en weer met Pedro lessen. Mijn zadel lag niet echt lekker op hem (opbollen in galop) dus toch de oude Stubben erop gelegd. Daar liep hij wel fijn onder. Aan het einde zelfs los gedraafd over de hoefslag. Wordt vervolgd....


Nu de herkeuring geweest is kunnen we weer verder met het inrijden van Don Pedro. In september was hij al zadelmak maar daarna werd het weer slechter en konden we niet meer thuis aan de gang. Voor vandaag mijn vaste instructrice gevraagd om te helpen. Ze heeft veel ervaring met jonge paarden en vind dat eigenlijk ook het leukste om te doen. Het hangen hebben we maar overgeslagen, hij vind het totaal niet spannend dat er iemand op hem zit dus gelijk aan de longe stappen en draven. Dat ging zo goed dat ze ook de galop aandurfde. Dus dat hebben we ook gelijk meegenomen. En daarna helemaal los uitstappen. Superbraaf en trots op die mooie kerel.


05-03-11
Vandaag de herkeuring. We gingen al om half 7 op pad, gelukkig zonder paard maar wel met de vrachtwagen. Toen we in Lunteren aankwamen was Don Pedro ook net gearriveerd en stond al in zijn stal. Hij zag er weer super uit, was ook lekker op zijn gemak. Nog genoeg tijd om rustig wakker te worden met een kop koffie en gezellig bijkletsen in de kantine.
Pedro moest weer veterinair gekeurd worden en dat leverde zoals verwacht geen problemen op. Hij was erg fris maar gelukkig kon hij zich even uitleven voordat de 1e bezichtiging begon. Die liep hij nu veel beter dan de vorige keer. Meer ontspannen maar minder spectaculair. Gelukkig was het goed genoeg en mocht hij en een minipony door naar de 2e bezichtiging. Die was buiten op de stenen en daar liet hij zich goed zien. Hij was de enige die verder mocht naar de 3e bezichtiging. Die was weer binnen maar nu niet aan een lijntje maar helemaal los. Tja, die kans werd benut. Hij wilde eerst bijna gaan rollen en daarna veel galop, soms in draf maar niet op de manier zoals hij zich eigenlijk altijd laat zien. Normaal maakt hij zich macho maar nu ging hij zich lekker over de rug uitstrekken en liep met zijn hoofd bijna tussen zijn voorbenen. Helaas viel hier voor hem het doek.

Ondanks dat hij dus net niet werd toegevoegd aan de hengstenstapel, zijn we toch erg tevreden. Weinig hengsten zijn dit jaar zo ver gekomen en er was duidelijk vraag naar een fewspot hengst. Dit is toch een bijzondere kleur. Niet zozeer de kleur zelf (bijna geheel wit) maar omdat ze veel appaloosa-genen hebben en dit vrijwel altijd doorgeven.
Fokken met een few spot is dus wat kleur betreft geen gokken. Daarom willen we hem toch via KI ter beschikking stellen. Nu nog uitzoeken hoe, wat en waar.

12-02-11
Ik heb toch besloten dat ik Pedro op de herkeuring wil laten zien. Dus vandaag is hij weer naar het zuiden vertrokken om daar verder getraind te worden.

30-01-11
Weer voor het eerst op Pedro gedraafd aan de longe. Hij pakte het zo weer op na de stop in september.

23-01-11
Website Stal Kaleido is in ontwikkeling

22-01-11
Kaleido's Don Pedro veterinair goedgekeurd bij het Nederlands Appaloosa Stamboek


 
Juntos met onze herder Sascha, van jongs af aan al grote maatjes en er wordt dus regelmatig geknuffeld.


 


Kaleido's El Rosso Dutch Champion 2015 !!!


NIEUWS