stalkaleido.nl

We breed sporthorses with the special appaloosa color

PAARDENMASSAGE

Na eerst de opleiding Humane Sportmassage bij het ATS met goed gevolg te hebben afgerond,  heb ik de paardenmassage-opleiding van Happy Athlete gevolgd. Een zeer effectieve massagemethode volgens Jack Meagher die problemen diep aanpakt.

Omdat niet alle paarden dit accepteren heb ik hierna de massage-opleiding gevolgd bij De Bascule in Lage Zwaluwe. De opleiding werd verzorgt door Gisella Bartels, zelfs fysiotherapeut voor paarden. Deze massagemethode werkt meer ontspannend maar daarnaast werd er in de opleiding ook veel aandacht besteed aan bewegingsanalyse en trainingsadvies.

Een paard is handig in het compenseren van spierproblemen. Maar spieren raken overbelast als ze voor een ander doel gebruikt worden dan waarvoor ze zijn bedoeld. Hierdoor loopt op een gegeven moment het paard vast en liggen blessures op de loer.

 Hoe merkt u dat er spierproblemen zijn: 
- vervelender met rijden, opeens bijv beginnen met bokken
- niet graag meer werken
- steeds een been ontlasten
- gevoelig op de rug
- groot verschil tussen links en rechtsom
- geen soepele spiermassa maar strak in het vel 


Heeft u het idee dat u paard spierproblemen heeft of wilt u deze voorkomen, dan kunt u me bellen of mailen. Ik behandel paarden in de Noord-Holland en Flevoland. Ook is het mogelijk om voor een aantal paarden een dagafspraak te maken, dit kan dan door het gehele land zijn.

In ongeveer anderhalf uur loop ik het hele paard na en behandel hem/haar compleet. Beginnend met een anamnese, inspectie, palpatie, bewegingsanalyse op harde en zachte bodem. De massage doe ik het liefste in de eigen stal of poetsplaats en bij voorkeur bij daglicht.
 
Na de behandeling is het noodzakelijk om even wat licht werk te doen (bijv longeren) om afvalstoffen uit het lichaam af te kunnen voeren. Bij geconstateerde problemen is het vaak goed om na een paar weken een vervolgbehandeling in te plannen.

Ik vraag voor een behandeling 40 euro incl BTW. Een vervolgbehandeling binnen 4 weken kost 30 euro incl BTW. Reiskosten 0.19ct per km. Voor de Kop van Noord-Holland en West-Friesland worden geen reiskosten berekend.